tennis-bouillon

Godfried van Bouillon

Godfried van Bouillon stond nu niet meteen bekend om zijn geweldige tennistalent, de vraag is zelfs of ze in die tijd al wel tennis kenden. Ook is het de vraag of de keuken van die tijd het in onze huidige maatschappij nog zou kunnen volhouden. Hoewel voor de gemiddelde carnivoor zou het wellicht nog best wel een goed menu zijn, niet voor alle dagen maar in zijn algemeen. Toch hebben wij besloten om buiten zijn naam, niets op het menu te plaatsen wat in die tijd pas. Hoewel onze gegrilde kip met seizoen groenten en aardappels in de schil past wellicht prima in de tijd van Godfried. Ook hakken we in de keuken de groenten gewoon met een mes en niet met een zwaard. Wel kunnen er invloeden vanuit Israël op ons menu te vinden zijn. Niets meer dan toeval gezien de keuken ons gewoon ligt, maar dat Godfried van Bouillon uitgeroepen werd tot de eerste koning van Jeruzalem (iets wat hij weigerde) is een leuk toeval. Overigens leefde Godfried van 1060 tot 1100 om aan te geven in hoeverre de keuze om ons menu niet aan te passen naar die periode.

Van de kaart of buffet

We hebben verschillende dagen en verschillende mogelijkheden voor het eten dat je bij ons kunt vinden. Van maandag tot vrijdag kan er gegeten worden van de kaart. Er zijn altijd drie verschillende voorgerechten, drie verschillende hoofdgerechten en vijf verschillende nagerechten die op het menu staan. Hier wordt rekening gehouden met de seizoenen, zodat we de beste ingrediënten aan kunnen bieden. Een driegangendiner kost 99 euro per persoon en in de prijs zit een fles wijn naar keuze per twee personen.

Op zaterdagen en zondagen pakken we het heel anders aan. Je kunt dan voor €50 aanschuiven aan het buffet, waar we verschillende kleine porties plaatsen van haute cuisine. Dit betekent eigenlijk vooral dat je kennis kunt maken met verschillende smaken, verschillende keukens en verschillende invloeden in de keuken. Het drinken zit deels bij de prijs in – alle non-alcoholische dranken zijn gratis tijdens het buffet. Alcoholhoudende dranken mogen van de wet niet op deze manier aangeboden worden, daarom is alleen de eerste gratis. Geen zorgen, je hoeft niet elke keer af te rekenen wanneer je er drinken bij zou halen, er wordt gewerkt met bestelling aan tafel. De rekening voor de dranken komt dus pas aan het einde van de rit. Indien gewenst kan er gekozen worden voor een stempelkaart, dit is praktisch voor de mensen die het overzicht willen bewaren.

Moet ik reserveren?

Het is niet verplicht om te reserveren, maar we raden het wel sterk aan. Het is namelijk mogelijk dat alle tafels bezet zijn. Kom je eten met een groep van acht personen of meer, dan moet dit wel van tevoren aangegeven worden. We moeten dan wijzigingen doorvoeren in de zaal zodat het mogelijk is om met acht personen of meer aan tafel te eten. Het is sinds kort ook mogelijk om heel het restaurant af te huren om zo met grotere groepen te eten of een feest te organiseren, zoals een bruiloft. Voor prijzen en mogelijkheden kun je het best even langskomen bij ons.